Reusing the Industrial Past -konferenssi Tampereella elokuussa

1.7.2010

Tampereen Teknillinen Seura on mukana tukemassa Tampereella 10.-15.8.2010 järjestettävää teknologian historiaa käsittelevää konferenssia

"Reusing the Industrial Past" -nimeä kantavan kuusipäiväinen tapahtuman takana ovat kaksi merkittävää teknologian historiantutkimuksen järjestöä: ICOHTEC (The International Commitee of the History of Technology) ja TICCIH (The International Committee for the Conservation of Industrial Heritage). Paikallisina järjestäjinä toimivat mm. Tampereen yliopisto, Museokeskus Vapriikki ja Työväenmuseo Werstas.

Konferenssiin saatiin artikkeliehdotuksia yli 300 kpl, joista noin 270 hyväksyttiin mukaan. Tämän johdosta tapahtuman ohjelma on erittäin monipuolinen ja kattava. Konferenssivieraat tutustuvat vierailunsa aikana myös Tampereen teolliseen historiaan ja nykyisyyteen.

Torstai-iltana 12.8.2010 konferenssi järjestää yhteistyössä Aamulehden kanssa yleisölle avoimen keskustelutilaisuuden. Sen aiheena on teollisuusperinnön uudelleenkäyttö Tampereella. Lisätietoa konferenssin sisällöstä ja ohjelmasta löytyy tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta http://www.tampere.fi/industrialpast2010/.