Huhtikuun 2020 kuukausikokous

Paikka: Pääkirjasto Metso, Lehmus-sali

Aika: Tiistai 28.4. klo 16:30 (seminaari alkaa klo18)

Klo 16:30 alkavan TTS:n kevätkokouksen ja kahvittelun jälkeen ilta jatkuu Suomalaisen Klubin kanssa yhdessä pidettävällä seminaarilla tekoälyn etiikasta.

Huhtikuun kokouksen yhteydessä pohditaan tekoälykehityksen sisältyviä eettisiä haasteita ja kysymyksiä. Vaikka tekoälyteknologioiden käyttöönotto on monella alalla alkutaipaleella, muutosvauhti on suuri. Vahvistaako uusi teknologia jo olemassa olevia eettisiä ongelmia synnyttäen samalla uusia haasteita? Entä miten ihmiskeskeisen tekoälyteknologian kehityksessä huolehditaan siitä, että luottamus ja läpinäkyvyys säilyy? Tai kuinka viranomaiset suhtautuvat tekoälyyn? Viimeistään, kun eteen tulee elokuvasuositusten tarjoilun sijaan sairauden hoitopäätöksiä tekevä tekoälyalgoritmi, eettiset näkökulmat nousevat merkittäväksi.

Seminaariosuus klo 18-20

Meeri Haataja, Toimitusjohtaja ja perustaja Saidot Ltd., Key note, "Tekoälyn etiikka"

Jukka Kantanen, Eurooppapatenttiasiamies, Berggren Oy, "Tekoälyn haasteet patenttijärjestelmälle"

Joni Kämäräinen, Apulaisprofessori, Tampereen Yliopisto " Kun älykkäät koneet tekevät kaikki työt, niin mitä tekee ihminen?"

20:00 Iltapala ja verkostoitumistilaisuus

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella 18.4.2020 mennessä.

Tapahtuman järjestelyistä ovat vastanneet International Clubin vetäjä Maiju Moisander yhdessä Viivi Nuottajärven kanssa.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.