Toukokuun kuukausikokous

Aika: 21.5.2019
Paikka: Grand hotel Tammer

Tervetuloa sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 21.5.2019 klo 17:30 Grand Hotel Tammeriin. Kokouksen esityslistan näet alta. Pientä iltapalaa tarjolla.

Virallisen kokouksen lisäksi kuulemme energia-asiantuntija Vanhaselta, kuinka ilmastonmuutos pysäytetään kaupungeissa kolmella tasolla. Erityisesti rakennusten energiankulutus ja liikenne ovat merkittäviä päästölähteitä, joihin kohdistetaan toimenpiteitä. Kaksisuuntaiset avoimet energiaverkot ovat osa energiamurrosta, jossa kuluttajasta on tullut myös energian tuottaja. Seuraavat askeleet ovat vielä suurempia: Rakennukset toimivat virtuaalivoimalaitoksina, korttelit energiayhteisöinä ja alueet hiilinieluina, jotta kaupunkien hiilineutraalius voidaan saavuttaa. Kunnianhimoiset ilmastotoimet on kaupungeissa luonnollista valjastaa talouden, koulutuksen ja innovaatioiden vahvistamiseen.

Tuomas Vanhanen on voimalaitostekniikan DI, Energiaviisaat kaupungit -hankkeen (http://energiaviisaat.fi/) vetäjä sekä jatko-opiskelija Tampereen yliopistossa. Aiemmin Tuomas toimi ABB:llä sähköverkkojen automaation kansainvälisissä myyntitehtävissä ja on Valot päälle! -tietokirjan kirjoittaja.

Ilmoittauduthan tästä linkistä viimeistään 13.5.2019.

Terveisin,

Niina Onnela

Tampereen Teknillisen Seuran sihteeri

sihteeri@tampereenteknillinenseura.fi