Teknologiayrittäjyyspalkinto ja taustavaikuttajatunnustus on jaettu viisi kertaa.

Aikaisemmat voittajat:

2007: EcoSir Oy
(Taustavaikuttajatunnustus: Seppo Loimio, TTY:n ensimmäinen hallintojohtaja)

2008: Jonelec Oy ja sen perustaja Jouni Lahtinen
(Taustavaikuttajatunnustus: DI, toimitusjohtaja Pekka Jussila)

2010: Motive Systems Oy:n (nyk. M-Files Oy) yrittäjät
(Taustavaikuttajatunnustus: keksintöasiamies Raimo Nurminen)

2012: Hydman Oy
(Taustavaikuttajatunnustus: Pirkanmaan ELY-keskuksen kansainvälistymispäällikkö Raimo Ala-Korpi)

2013: Lymed Oy
(Taustavaikuttajatunnustus: Antti Síren)

2016: Optofidelity Oy
(Taustavaikuttajatunnustus: Demolan perustaja Jukka P.Saarinen)

Vuoden 2013 Teknologiayrittäjyyspalkinnon voittajat Lymed Oy

Teknologiayrittäjyyspalkinto

Vuoden 2016 Teknologiayrittäjyyspalkinto on myönnetty Optofidelity Oy:lle! Taustavaikuttajatunnustuksen sai Jukka P. Saarinen.

Katso lisätietoja: www.aamulehti.fi/typ

Tampereen Teknillisen Seura on jakanut 10 000 euron arvoinen Teknologiayrittäjyyspalkinto viisi (5) kertaa tunnustuksena ensisijaisesti Pirkanmaata koskevan merkittävän yritystoiminnan käynnistämisestä tai edistämisestä. Vuonna 2016 palkinto jaetaan yhdessä Aamulehden kanssa.

Palkitsemisen perusteena voivat olla teknologian tai sen hyödyntämisen innovatiivisuus, yrittäjäriskien ottaminen, edelläkävijyys, yrityksen kaupallinen menestys sekä toiminnan vaikuttavuus. Palkitsemisen kohteena voi olla myös teko.

Palkinto on tarkoitettu Pirkanmaalla menestyksellisesti toimivalle teknologiayrittäjyyteen pohjautuvalle yritykselle. Palkintoa voivat hakea niin pienyritykset, pk-yritykset kuin isommat yritykset ja organisaatiot.

Lisäksi myönnetään erillinen taustavaikuttajatunnustus ansioituneesta toiminnasta teknologian edistämisen ja kaupallistamisen hyväksi tehdystä työstä.

Katso Aamulehden artikkelit edellisistä voittajista eli mitä kuuluu voittajille vuonna 2016:

Lymed Oy (vuoden 2013 voittaja)

M-Files Oy (vuoden 2010 voittaja)

Aamulehti tehnyt myös artikkelin palkintoraadin jäsenistä eli Mikko Kuitusta Vincit Oy:stä ja Mika Hannulasta  TTY:n rehtori