Tulevaisuus maistuu taikuudelta

Yleisöluento

tiistaina 29.5.2018 klo 18:30

Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa

125 vuoden ikään ehtinyt Tampereen Teknillinen Seura järjestää juhlavuotensa kunniaksi vuoden toisen avoimen yleisöluennon, jossa puhujana on Ylen Prisma Studio -ohjelmastakin tuttu Lauri Reuter

Keräilijästä, viljelijäksi ja kuluttajaksi. Ihmisen suhde ruokaan on muuttunut jo useasti. Nyt edessä on seuraava murros. Nyt ei ole kyse suuremman väestön ruokkimisesta, vaan kestävästä tavasta tuottaa ruokaa muuttuvasta ilmastosta riippumatta, ympäristöä vaarantamatta ja terveydestä tinkimättä. Nopeasti kehittyvät teknologiat mahdollistavat tulevaisuuden, jossa terveet ihmiset elävät vihreällä pallolla sovussa elämän monimuotoisuuden kanssa - ja seuraavalla planeetalla ilman sitä. Mikä näyttää nyt taikuudelta, on totta yllättävän pian.

Lauri Reuter on biotekniikan tohtori ja työskentelee Teknologian Tutkimuskeskus VTT:llä disruptiivisten teknologioiden erityisasiantuntijana. Viime kesän Lauri vietti Piilaaksossa Singularity Universityssä pohtimassa eri alojen asiantuntijoiden kanssa miten nopeasti kehittyvät teknologiat voivat ratkaista maailman suurimpia ongelmia, jos niitä osataan käyttää oikein. Lauri on tehnyt tieteestä ymmärrettävää ja innostavaa Ylen Prisma Studio -ohjelmassa ja kirjoittaa blogeja Yle Tiede -sivulle. Kesäisin Lauri hoitaa mehiläisiä Helsingin keskustassa.

Tapahtuma on ilmainen.

Tervetuloa!