Tammerin kiertoliittymän taideteos valittu

21.2.2024

Tammerin edustan kiertoliittymään toteutetaan taideteos ”Tekniikan ja teollisuuden Tampere” teemalla. Tampereen Teknillinen Seura ja Tampereen kaupunki tilaavat teoksen yhdessä. Teoksen odotetaan valmistuvan kevääseen 2025 mennessä.

Tampereen taidemuseo avasi syksyllä portfoliohaun, jonka perusteella valittiin kolme taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan luonnos taideteoksesta. Palkintolautakunta on valinnut voittajaksi Aleksi Leinosen teoksen "Valo joka ei sammu". (Kuva ja lisätietoa ensimmäisessä linkissä.)

Seuran puheenjohtaja Sanna Nokelainen kommentoi taiteilija- ja teosvalintaa seuraavasti ”Akseli Leinonen on onnistunut taitavasti tiivistämään Tampereen tarinan ja luomaan rohkean, kohti taivasta ja tulevaisuutta kohoavan teoksen. On erittäin hienoa, että Tampereen Teknillinen Seura voi jälleen olla mukana rakentamassa kaupunkikuvaa näin merkittävällä tavalla yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.”

Tampereen taidemuseon uutiset aiheesta (uusimmasta vanhimpaan):
https://www.tampereentaidemuseo.fi/uutinen/tampereen-satakunnankadun-kiertoliittymaan-akseli-leinosen-teos-valo-joka-ei-sammu/
https://www.tampereentaidemuseo.fi/uutinen/tampereen-satakunnankadun-kiertoliittyman-luonnosvaiheen-taiteilijat-on-valittu/
https://www.tampereentaidemuseo.fi/uutinen/satakunnankadun-liikenneympyran-taideteoksesta-kilpailu/