Sastamalan soutu - matkalla hyväntekoon

17.6.2017

Lauantaina 10.6.2017 soudettiin TTS:n, Tampereen Kauppaseuran, Tampereen Suomalaisen Klubin ja Tampereen Ammattiklubin kirkkovenesouturetki, joka tällä kerralla sai nimekseen "Sastamalan Soutu". Tapahtuman päätteeksi osallistujat lahjoittivat 2000 euroa Tampereen Icehearts ry:lle ja Tampereen Sotaveteraanien Huoltoyhdistys ry:lle.

Venekunnat soutivat retkisoutuna Kulovettä ja Rautavettä Siurosta Sastamalaan ottaen kaiken irti suomalaisesta järviluonnosta ja vieden hyväntekeväisyyden viestiä mennessään.

Soudun rinnalla seurojen ei-soutavat jäsenet osallistuivat "Kesäpäivä Sastamalassa"-bussiretkeen, joka kävi Sastamalan nähtävyyksissä ja sopivin osin kohtasi soutajat retken varrella.

Jokaisena soututapahtuman vuotena on vesiretkeilyyn liittynyt hyväntekeväisyys. Vuonna 2015 seurat lahjoittivat 2000 € sekä Pirkanmaan Meripelastusseuralle että Pidä Saaristo Siistinä Pirkanmaalle. Vuonna 2016 sama summa lahjoitettiin Pirkanmaan Hoitokodille ja Musiikkia! Ruovesi-kamarimusiikkifestivaalille.

Tänä vuonna 2017 sama summa lahjoitettiin sekä Tampereen Icehearts ry:lle että Tampereen Sotaveteraanien Huoltoyhdistys ry:lle näiden tärkeiden toimintojen turvaamiseksi.

Lahjoitukset luovutettiin Sastamalan Soudun päätöstilaisuudessa Pyhän Olavin kirkossa Sastamalassa. Lahjakirjat luovuttivat klubimestari Petri Autio Kauppaseurasta, pj. Pekka Markkula Tampereen Teknillisestä Seurasta, pj. Kari Hokkanen Ammattiklubista, amiraali Kalervo Sipi soudun järjestelyorganisaatiosta ja Suomalaisesta Klubista,ja puheenjohtaja Pasi-Heikki Rannisto Suomalaisesta Klubista.

Vastaanottajatahoja edustivat puheenjohtaja Raimo Nuutinen Tampereen Sotaveteraanien Huoltoyhdistys ry:stä, toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki Suomen Icehearts ry:stä  ja kasvattaja Petri Pätiälä Tampereen Icehearts ry.stä.

Liitteet

Lahjakirjat luovutettiin soudun päätöstilaisuudessa Sastamalan Pyhän Olavin kirkossa. (Kuva: Jouni Honkala)